O usluzi detaljnije

Izrada poslovnih planova i investicijskih studija

Mi Vam pomažemo u stvaranju novih prilika kao i u nadogradnji postojećeg poslovnog modela. Poslovni plan u pisanoj formi opisuje i analizira poslovni model uz detaljne projekcije budućeg razvoja i rezultata poslovanja. Detaljno prikazuje financijske učinke Start up-a ili dodatne ekspanzije postojeće tvrtke.

Proces izrade poslovnog plana ima brojne konkurentske prednosti i koristi za poduzetnika. Detaljan plan uz detaljne analize i projekcije pokazuje da li je isplativo pokrenuti ili proširiti business po željenom modelu.

Poslovno planiranje je nužno i relevantno jer pomaže organizacijama da se uspješno nose sa važnim događajima, pomaže kod donošenja odluka i što je najbitnije pomaže u izbjegavanju distrakcija i dvoumljenja poduzetnika u poslovanju.

Poslovno planiranje unapređuje koncept poslovanja, upravljanje, apsorpciju neželjenih okolnosti i događaja, te što je najbitnije povećava šanse za poslovnu uspješnost. Većina investitora i poslovnih anđela kao preduvjet za razmatranje projekta traži postojanje formalnog poslovnog plana ili investicijske studije.

Kreditori odnosno banke uvijek traže postojanje poslovnog plana ili investicijske studije, ovisno o visini financijskih sredstava koja se ulažu u projekt. Za iznose do 700.000 HRK se preporučuje izrada poslovnog plana, dok se za više iznose preporuča investicijska studija. Naime, banke raspolažu s „tuđim“ novcima, imaju određene politike za upravljanje rizicima i jako su konzervativne pri odobravanju kredita. Temeljem investicijske studije ili poslovnog plana se žele uvjeriti da će plasirana sredstva biti uredno vraćena uz traženu kamatu.

Premium Core d.o.o. izrađuje investicijske studije i poslovne planove u skladu sa standardima i preporukama HBOR-a o sadržaju i strukturi istih.

Pogledajte ostale uslugeNazovite nas odmah! 01 4810 553

Nazovite nas